Lev livets egna regler

Mitt liv har tagit en helt annan riktning än vad jag har planerat, det var inte såhär jag såg mig för 5 år sedan men det betyder helt klar inte att det har blivit ” fel ” väg. Det blir aldrig som planerat hela vägen, det är alltid något som händer som gör att du måste stoppas upp eller ta en annan väg, det handlar om att leva med livet.
Jag fick ändra riktning på alla planer när min rygg gick sönder, jag fick tänka till om allt. Vilket jobb jag ska ha för att klara av det, hur jag ska göra med hästen. Hur det kommer att påverka mitt liv och det tog lång tid att acceptera läget att jag då såg det som en motgång längst vägen. Idag ser jag det som en lärdom, jag tror alla måste möta på en oförberedd motgång som ändrar planeringen helt för att förstå det viktiga.

Jag mådde så fruktansvärt dåligt när besked kom och jag inte visste vad som väntade mig, nästan som att jag gav upp. Jag ville rida, jag ville utbilda mig och satsa på en karriär – det satte stopp för allt en lång tid fram över för att jag ska hinna tappa allt. Jag fick må dåligt i stunden men jag fick inte låta det ta över mig, jag fick ladda om för att nya krafter och möjligheter, men det tog lång tid. Jag har lärt mig att livet blir exakt det du gör det till. Vill du vara lycklig så lev ett lyckligt liv. Innan min då så kallade motgång så tyckte jag att en ändring i livet var svår, var jag inte nöjd med något som behövde ändras så kände jag alltid ” men det är inte så lätt ”. Det är FEL, vem har sagt att det som inte är lätt ska vara så svårt? Då måste man nog ändra syns på det svåra och se det lätt, och det är nog inställningen som är svårast att ändra på – inget annat. 
Trivs du inte med ditt jobb? Vad är det du inte trivs med? Sök ett annat jobb som inte kräver det du inte trivs med, säg upp dig! Svårare än så är det inte. Stoppar ekonomin dig, boendet, förhållandet? Ta tag i det då, sluta se allt det svåra till de jobbiga och ta tag i det. Om du inte börjar någonstans kommer det bara bli jobbigare för dig att göra en förändring. För det kan vara allt som krävs, en förändring för att du ska bli lycklig igen.

Du lever ditt liv efter dina egna regler, som du väljer att sätta upp för dig. Det är bara du själv som hindrar dig och det är bara du som kan gå framåt. Tänk på det! 
Min inriktning i livet som tog mig hit istället för det jag planerat har gett mig så otroligt mycket glädje och en helt annan syn på livet – för det är mitt liv som jag styr. Hade jag inte hamnat här hade jag inte haft David, Saga, Smulan, den här lägenheten, mina nya vänner. Jag är glad att jag har det jag har idag, det jag har byggt upp med mitt liv och inte ledsen för den andra riktningen och vad det skulle gett mig, eller vad som hänt där.

Det går att lyckas med allt och vara lycklig, vilken riktning du än tar ditt liv (inte vilken riktning livet tar dig) Kom ihåg det, ni är bäst. Så glöm inte det heller! :)

DSCN05171

 

blogstats trackingpixel
Comments 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title