kan man ta sig till sina mål utan support?

Jag ställde mig den frågan som rubriken säger, tusen gånger innan jag gav mig in i något. Kommer jag klara detta på egen hand, och jag har aldrig svarat nej! Det spelar ingen roll vilken bakgrund du har eller vilka tillgångar du har idag, något jag har lärt mig är att ingenting är omöjligt, vissa har det bara tuffare och får kämpa mer. 

Jag kommer ihåg när jag var liten, hur avundsjuk jag var på andra små tjejer som bodde på en hästgård och hade föräldrar som köpte ponnys, dom hade drömlivet tyckte jag då. Varför ska det vara så orättvist, varför kan inte jag få det så? Men jag är glad idag hur jag växt upp och vad jag lärt mig på vägen till att bli den människa jag är idag! Jag är glad att jag inte haft det lätt, att jag är den som fått kämpa lite mer än vissa andra. Istället för att sura ihop och se vad andra hade så tog jag tag i saken i egna händer, jag skulle banemej också ha en egen häst – det var mitt mål. Jag gick i skolan då men jag var seriöst inte gammal när jag började tjäna mina egna pengar. Min pappa var allergisk mot hästar (och jag med) men han betalade för att jag skulle gå på ridskola men när jag ville ta steget vidare så skulle jag få klara det själv. Jag var då kanske 10 år när jag slutade på ridskolan. Sen dess har jag jobbat min lediga tid utanför skolan, jag har inte haft mycket vänner för jag har inte haft tid. Hästarna var allt för mig då. Jag skaffade mig medryttarhästar, för att skaffa mig kunskap, vilket gick över till foderhästar, sparkontot för eget köp minskades såklart under tiden i och med foderhästarna. Men pengar är inte allt man behöver för att klara av att ha egen häst och det insåg jag. Så jag brydde mig inte mycket om att kämpa upp sparkontot igen. Nu, sådär 10 år har jag gått i mål och äger min egna häst. Jag sa ju att inget är omöjligt, jag kämpade stora delen av mitt liv för att komma hit idag och allt på helt egen hand. Jag har aldrig tvekat på hästar, jag har aldrig slutat kämpa. När jag bodde i Stockholm så tog det ibland över 2 h enkel väg till stallet, men jag köpte mitt busskort och åkte ut i ur och skur, gick inte bussarna så tog jag cykeln flera mil – jag gav aldrig upp. Jag slängde aldrig in handduken utan jag kämpade varje dag i flera år.

Det spelar ingen roll vad man har för mål i livet, hur stort det är eller hur långt bort du är ifrån det idag. För jag lovar dig, det är värt att starta kämpa för det du vill ha idag, egentligen redan igår. Bara du har viljan så ska du känna att du klarar allt, för du har dig själv och det är bara DU som kan visa hur långt du kan gå, ingen annan. Du är det viktigaste i ditt liv, så se till att vara rädda om er och tro på er själva. När det är kämpigt, för det kommer det att bli – tänk då på den där känslan du kommer få när du väl har lyckats och ge aldrig aldrig upp! Det kommer komma motgångar längst vägen men det kommer också komma mycket annat positivt som du kan ta hjälp av, det kan vara nya vänner, det kan vara ett nytt jobb, nya kontakter, ett ny stad osv.

Nu är mitt mål att bli bra i ryggen, som blivit ett hinder på vägen, för jag ska fortsätta kämpa med hästarna. Nu har jag min egna stjärna i stallet och vill sätta upp nya mål för att komma långt i ridsporten.
Det går alltid att ta sig till sina mål, utan support, utan ekonomi och utan kunskap. Alla börjar på noll men alla har olika förutsättningar, plocka ihop det du har idag och börja där så lovar jag dig att du är ett steg närmare nästa vecka. Ge aldrig upp! 

Du var min dröm Lawenda! ♥
DSC_0321

blogstats trackingpixel
Comments 8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title